Dagbesteding en activiteiten voor ouderen

Onze dagbesteding is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die geen gebruik kunnen maken van activiteiten buitenshuis en/of weinig sociale contacten hebben, maar daar wel behoefte aan hebben. Ook op oudere leeftijd zijn sociale contacten en geborgenheid van belang voor een prettig en compleet leven. U bepaald zelf of u één dag in de week komt of juist de gehele week. Alles is mogelijk.

Het doel van onze dagbesteding is het bieden van prettige, zinvolle activiteiten. Met een bezoek aan onze dagbesteding bent u er even uit. Maar ook voor echtparen waarin één van beiden de zorg draagt voor de ander is de dagbesteding een fijne uitkomst. Het zorgen voor wordt even uit handen genomen. Door één of meerdere dagen bij de dagbesteding te zijn kan de zorgdrager ontlast worden. Hierdoor kan hij/zij de zorg blijven dragen voor zijn/haar partner.

Heeft u interesse?

Inschrijven voor een rondleiding in Villa Sijthoff kan via de aanvraagpagina op deze website. Via deze pagina kunt u ook specifieke vragen stellen en uw eventuele wensen kenbaar maken.

Een bezoek aan onze dagbesteding is een dagje uit

Villa Sijthoff biedt dagbesteding met allerhande verschillende activiteiten aan. Variërend van educatieve tot creatieve activiteiten die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Ook kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten van Villa Sijthoff, zoals dineren in ons restaurant of een bezoek aan de kapper of schoonheidsspecialist. De dagbesteding kan ook voor u geschikt zijn als u overweegt om bij Villa Sijthoff te komen wonen.

U kunt op deze manier kennis maken met het team en de huiselijkheid ervaren. Zo kunt u beoordelen of dit een juiste keuze zou zijn.
Villa Sijthoff biedt dagbesteding aan op het landgoed Oud Clingendaal. De prachtige bosrijke omgeving en onze prachtige grote tuin in ons landgoed van drie hectare groot geeft een extra dimensie aan de rust en ontspanning die we bieden.

“Sinds mijn man niet meer leeft, is het zo stil thuis.
Onder de mensen zijn doet me goed!”

Goed eten is belangrijk

Tijdens uw verblijf bij Villa Sijthoff krijgt u koffie en thee tijdens de dagbesteding. In de middag kunt u gezamenlijk met bewoners en andere bezoekers van de dagbesteding genieten van een maaltijd in ons restaurant.

De gerechten zijn altijd gezond maar vooral lekker. Door dit soort terugkerende momenten legt u gemakkelijk contact met andere oudere, wat uw sociale cirkel ten goede komt. Als u allergieën heeft of bepaalde voorkeuren, dan kunt u dit doorgeven aan ons en houden wij daar rekening mee.

“Het voelt als een restaurant aan huis”

“Lekker onder de mensen, alleen thuis is ook niets toch?”

Dagbesteding bij Villa Sijthoff

Ons dagbestedingsprogramma is zeer breed. De activiteiten zijn vrijblijvend en u kunt gemakkelijk instromen.

 • Eigen hobby uitvoeren
 • Tuinieren in de tuin
 • Bakken en koken
 • Sociale contacten op doen en vriendschappen sluiten
 • Gezamelijk dineren in ons restaurant
 • Computeren en lezen
 • Spelletjes spelen met andere leeftijdgenoten
 • Muziek luisteren
 • Naar de Kapper
 • Naar de Pedicure
 • Dagtrips en workshops

Hoe meld ik mij aan voor de activiteiten?

Nadat u zich heeft aangemeld volgt een intake gesprek. In dit intake gesprek wordt meer verteld over de dagbesteding van Villa Sijthoff. Daarnaast wordt besproken welke zorg u overdag nodig heeft. Ook vinden wij het erg belangrijk om u te leren kennen. Waar houdt u van, of waar houdt u juist niet van? Zo kunnen wij een dagprogramma maken dat op maat wordt aangeboden. Geloofs – en levensovertuiging wordt gerespecteerd en naar persoonlijke wens ingevuld.

“Gewoon een middag proberen kan”

Vraag onze brochure aan

Wilt u meer informatie over Villa Sijthoff? Vraag dan onze brochure aan.
Deze krijgt u kosteloos via de e-mail toegestuurd.

“Ons dagprogramma is speciaal voor ouderen die meer onder de mensen willen komen

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.